|

Kuchnia gruzińska/Georgian cusine

NA POCZĄTEK/STARTERS


CHACZAPURI MEGREULI
Chaczapuri Megreuli
     
(350g)     15,00             
Tradycyjny placek gruziński zapiekany z serem Sułguni
Traditional Georgian wafer,  baked with Sulguni cheese

   
ROLADKI Z BAKŁAŻANA Z ORZECHAMI
Eggplant rolls with nuts
  (120g)       11,00
Plastry bakłażana z orzechowym farszem

Sliced​​ eggplant with walnut stuffing
   
SER TYPU SUŁGUNI Z ZIOŁAMI
Sulguni cheese
  (100g)       9,00
Ser podany na zimno, pokrojony w plastry ze świeżą pietruszką, kolendrą i miętą

Cheese served cold, cut into slices, with fresh parsley and coriande

   
ZUPA CHARCZO
Charcho soup
  (300g)       12,90
Pikantna zupa na mięsie wołowym i pomidorach, podawana z kolendrą i świeżą pietruszką

Spicy soup on beef and tomatoes ,served with coriander
and fresh parsley       
   
 DANIA GŁÓWNE/MAIN DISHES    
CHACZAPURI SZEFA KUCHNI
Chef's Choice Chaczapuri

(85g/740g) 30,00

Placek z ciasta półfrancuskiego wg receptury naszego szefa kuchni, podawane z kurczakiem lub wieprzowiną oraz zapiekane z serem typu Sułguni i adżapsandali (duszone warzywa: papryka, bakłażan, pomidor, cukinia) oraz z sałatką

Georgian pie made by our Chefs recipe, served with chicken or pork, Sulguni cheese and adjapsandali (stewed vegetables: pepper, eggplant, tomato, zucchini) and salad

   



   
CHACZAPURI Z MIĘSEM I SEREM
Chaczapuri with meat and cheese
   (85g/520g) 23,00
Chaczapuri z kurczakiem lub wieprzowiną, zapiekane z serem typu Sułguni, podawane z sałatką

Chaczapuri with chicken or pork, grilled with cheese served with salad

   
SZASZŁYK GRUZIŃSKI z wieprzowiny
Georgian shashlik of pork
  (160g/670g) 32,00
Szaszłyk z wieprzowiny marynowanej w ziołach gruzińskich Khmeli Suneli, przekładany cebulą, podawany z adżapsandali, serem typu Suługuni i dodatkami

Pork Shashlik marinated in georgian herbs Khmeli Suneli, grilled with Sulguni cheese and adjapsandali (stewed vegetables: pepper, eggplant, zucchini, tomato, onion), served with your choice of side

 
SZASZŁYK ARMEŃSKI
Armenian shashlik
    (160g/450g) 25,00
Mięso z wieprzowiny marynowanej w ziołac, przekładane cebulą, podawane z surówką i dodatkami
 
Grilled pork meat, served with fresh onion, salad and your choise of side
   
SZASZŁYK GRUZIŃSKI Z POLĘDWICY BARANIEJ
Georgian shashlik lamb tenderloin

(160g/600g) 48,00
Szaszłyk z polędwicy baraniej marynowany w ziołach Khneli Suneli, adżyce i w winie, podawany z dodatkiem do wyboru
 
Skewers of lamb tenderloin marinated in herbs Khneli Suneli, Adjika and wine, served with the addition of choice


PIEROGI CHINKALI Z ADŻAPSANDALI
Chinkali dumplings with adjapsandali

 (340g/660g) 28,00
Gruzińskie pierogi z pikantnym nadzieniem mięsnym (wołowo-wieprzowym) podawane z adżapsandali (duszone warzywa: papryka, bakłażan, pomidor, cukinia, cebula)
 
Georgian dumplings with spicy beef and pork stuffing served with adjapsandali (stewed vegetables: pepper, eggplant, tomato, zucchini, onion)


PIEROGI CHINKALI
Chinkali dumplings

 (340g) 20,00
Gruzińskie pierogi z pikantnym nadzieniem mięsnym
 
Georgian dumplings with spicy beef and pork stuffing 

KARKÓWKA MCVADI Szefa Kuchni

Chef's choice grilled pork steak

(160g/650g) 36,50
Karkówka wieprzowa z grilla zapiekana z serem i duszonymi warzywami, podawana z sosem z granatów i dodatkami

Grilled pork steak with georgian cheese and stewed vegetables, served with pomegranate sause and your choice of side


KARKÓWKA MCVADI ZAPIEKANA Z SEREM

Grilled pork steak with cheese 

(160g/430g)  28,50
Karkówka wieprzowa z grilla zapiekana z serem, podawana z sosem z granatów, surówką i dodatkami.

Grilled pork steak with georgian cheese served with pomegranate sause and your choice of side.



Filet z pstrąga z Adżyką
Traut fillet with Adjika   

(180g/640g) 36,50
Filet z pstrąga, doprawiony pikantną pastą gruzińską- Adżyką i czosnkiem, podawany z dodatkami

Traut fillet seasoned with spicy sauce Adjika and Garlic, served with your choice of side


GULASZ Z BARANINY Z BAKŁAŻANEM
Stew of lamb with eggplant

(200g/530g) 42,00
Podawany z domowymi kopytkami i buraczkami
 
Served with homemade dumplings and beets




Dodatki do wyboru: ryż, opiekane ziemniaczki, frytki.
Sides: rice, wedges and fries

Do każdego dania głównego podajemy pieczywo szoti i trzy rodzaje sosów do wyboru.
With every main dish goes shoti rolls and three sauces to choose (spicy, garlic, mild)



Menu